2020-12-22 16:04:46• hírek • Közlemény

Európai uniós alapokból finanszírozzák az oktatási rendszer digitalizálását Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Versenyképességi Operatív Program (POC) kiírásának keretén belül pályázott sikeresen, és EU-s forrásokat nyert az oktatási rendszer digitalizálására.

Ennek köszönhetően 747 tanterem és laboratórium lesz modern informatikai eszközökkel felszerelve, valamint 17.123 táblagép vásárolható a szatmárnémeti diákok számára.

„Az oktatás is a digitális korszakba érkezett, a koronavírus-járvány pedig felgyorsította ezt, hiszen olyan időket élünk, amikor bizonyos időszakokban az online oktatás vált az egyetlen tanítási módszerré. Emiatt a táblagépek már nem kisegítő, hanem nélkülözhetetlen eszközei az iskolának. Ezzel a projekttel több ezer diáknak és pedagógusnak szeretnék megkönnyíteni a munkáját, ugyanakkor vonzóvá is tenni azt a tanulók számára. Mindig is hangoztattuk, hogy az oktatás a legjobb befektetésünk, most pedig egy újabb jelét adtuk annak, hogy nemcsak a levegőbe beszélünk, hanem konkrét segítséget is nyújtunk.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

A projekt összértéke 35.614.145,57 lej, amelyből 710.164,71 a polgármesteri hivatal önrésze, amelyet a december 22-i, soros ülésén hagyott jóvá a városi tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: